Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Σύγχρονη Νεοελληνική Μυθολογία

Τελειώνω την Ελληνική Μυθολογία του Τσιφόρου. Το προτείνω οπωσδήποτε, πολύ διασκεδαστικό. Αλλά φοβάμαι πως η μυθολογία των Αρχαίων, παρ' όλο που είναι γεμάτη από νοήματα και ερμηνείες για τον Κόσμο, δεν επαρκεί πλέον. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε πια τη δική μας μυθολογία, γιατί αν κάτσουμε να πούμε την αλήθεια στα σημερινά παιδιά, για το πώς φτάσαμε ως εδώ, δεν θα μας πιστέψουν.

Οπότε, είναι καλύτερα να τους πούμε για τους Καρεκλοκένταυρους, τρομερά όντα, που από τη μέση και πάνω ήταν άνθρωποι και από τη μέση και κάτω καρέκλες, παιδιά του Δία(φθορά) και της Εξουσίας. Τους αποτελούσαν δυο εχθρικές μεταξύ τους φυλές, οι Εκατόγχειρες της Συγγρού, που βουτούσαν ό,τι έφταναν τα 100 τους χέρια και που είχαν για Βασιλιά τους έναν μονόφθαλμο που μπορούσε να μιλάει απευθείας με τον Όλυμπο, και τα Κήτη του Πράσινου Ήλιου, που μπορούσαν να καταβροχθίζουν ένα ολόκληρο βόδι χωρίς να αφήσουν ούτε κοκαλάκι. Και που τα κάστρα τους τα προστάτευαν τα Κομματόσκυλα, άγρια όντα, μισά σκυλιά και μισά σημαίες. Οι μάχες τους είχαν ρημάξει τη χώρα, μέχρι που το μαντείο του Βερολίνου έβγαλε χρησμό ότι τελικά ήταν αδέρφια, και από τότε δεν ξαναπολέμησαν ποτέ μεταξύ τους. Όμως η αδηφαγία τους είχε γεμίσει τους στάβλους της Βουλής με τόνους χρέους που δεν άφηνε τους Ανθρώπους να πάρουν ανάσα.

Τον άθλο της κάθαρσης των στάβλων ανέλαβε ο αρχηγός της φυλής των Συριζαίων, γιος του Καιρού και της Ελπίδας, που μπορούσε να κάνει το όχι, ναι και την αριστερά, δεξιά. Αλλά για να το καταφέρει έπρεπε να νικήσει ένα τέρας με ρόδες που προστάτευε το χρέος. Μετά από μια μάχη που κράτησε 17 ώρες, ο αρχηγός των Συριζαίων νικήθηκε. Όμως με την ικανότητα που του είχαν κάνει δώρο οι Θεοί, κατάφερε να πείσει τους Ανθρώπους ότι η ήττα ήταν τελικά νίκη και τα σκατά, λουκούμια.

Υπήρχαν και άλλοι πολλοί, Η φυλή των Προβάτων του Περισσού, η φυλή των Σκατανθρώπων της Μαύρης Αυγής, που αναδύθηκε μέσα από το βρωμερό χρέος, μαζί με τον Σκούρο Ποταμό που γεννούσε διόδια στο πέρασμα του. Η φυλή των Ερυθρολεύκων, που κατοικούσε στο Φάληρο, και είχε βασιλιά ένα Κήτος που μπορούσε να έχει τα χέρια του όλη μέρα μέσα στα σκατά και αυτά εντελώς μαγικά να βγαίνουν πεντακάθαρα. Και άλλοι τόσοι, αλλά να μην τα πούμε όλα μεμιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου