Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Συγκινητική για ακόμη μια φορά η στήριξη της Εκκλησίας στον δοκιμαζόμενο λαό.

Στο Ρέθυμνο, πίσω απ' το νοσοκομείο, βρίσκεται ένας μικρός χαριτωμένος ναός. Στα σκαλιά του βρήκε πρόσφατα καταφύγιο ένας από τους βαριά χτυπημένους από την κρίση συνάνθρωπος μας. Ένας άστεγος. Προφανώς οι εκπρόσωποι του Θεού επί της γης τον φρόντισαν, διότι δεν κοιμάται πλέον στην είσοδο του ναού. Ούτε και κανένας άλλος άστεγος κοιμάται πια εκεί, μιας και τώρα υπάρχουν καινούργια κάγκελα που προφυλάσσουν την είσοδο του ναού απ' τους φτωχούς πιστούς που δεν συνεισφέρουν στο παγκάρι.

Τι ειρωνεία, κάγκελα στον οίκο του Θεού. Φαίνεται πως σ' αυτούς τους καιρούς κινδυνεύει και Αυτός. Και δεν εννοώ από τους άστεγους.

Βέβαια, προτού βιαστούμε να κατακρίνουμε την τακτική του συγκεκριμένου ναού, ίσως θα έπρεπε να το δούμε το θέμα πιο σφαιρικά. Αν και οι χιλιάδες άλλοι ναοί ανά την χώρα ακολουθούσαν την ίδια τακτική, ίσως να έδιναν στην καταρρακωμένη μας οικονομία την ώθηση που της λείπει. Έτσι, μετά τις επιχειρήσεις που φτιάχνουν λουκέτα, θα ανθούσαν και εκείνες που φτιάχνουν κάγκελα, προσφέροντας θέσεις εργασίας και την πολυπόθητη αύξηση του ΑΕΠ που όλοι ονειρεύονται.

Πέρα απ' την πλάκα, πάντως, πολύ ανησυχητικά όλα αυτά. Διότι αν ο παντοδύναμος Θεός χρειάζεται κάγκελα για να προστατέψει την οικία του, τότε εμείς, οι αδύναμοι άνθρωποι, τι χρειαζόμαστε για να προστατευθούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου